De vill göra skillnad för barnen med sin nya podd

Genom att öka kunskapen kring barns sociala utsatthet med sin podd hoppas Jessica Ivarsson, ordförande för Brinn för barnen och Nicolina Holk kunna göra skillnad. Redan nu jobbar de på en andra säsong av ”Barnrättspodden”.

Publicerad 17 februari 2023
Jessica Ivarsson och Nicolina Holk står bakom "Barnrättspodden".

I början av året släpptes det första avsnittet av ”Barnrättspodden”, där Jessica Ivarsson och Nicolina Holk, båda vuxna maskrosbarn som kämpar för barns rättigheter, och efter bara två avsnitt ligger podden nu etta i sin kategori på poddtoppen och på plats sju bland alla poddar.

– Jag hade tänkt på det länge, sedan kom jag i kontakt med Nicolina genom ett reportage om maskrosbarn som gjorde till Brinn för barnen och då bestämde vi oss för att köra igång, berättar Jessica Ivarsson.

De kommer att belysa social utsatthet bland barn från många olika perspektiv. Tvångsumgänge är ett hett ämne som engagerar många. Podden kommer att gästas av både advokater, psykologer, socialarbetare, polis, politiker, pedagoger och många fler. Avsikten är att ha ett brett perspektiv som kan fånga mångas intresse och på det sättet få fler att engagera sig för att göra skillnad.

– Alla som jobbar med barn bör definitivt lyssna, säger hon.

Responsen efter de två första avsnitten har varit stor, många har hört av sig och tackat för det vi gör. Vi har också varit med i TV4 och pratat kring utsatta barn. Att skapa en större förståelse är jätteviktigt, menar Jessica Ivarsson. Debatten och strålkastarljuset gällande utsatta barns situation och deras omedelbara behov till förändring får aldrig ta slut. Barnen är vår framtid.

Just nu pågår planeringen av en andra säsong. Två avsnitt av första säsongen finns ute än så länge, totalt består den första säsongen av åtta avsnitt.

Föregående Nästa