I Kungsbacka får biologiska barn stöd

I våras startades en grupp i Kungsbacka där biologiska barn i familjehemsfamiljer kan träffa varandra.

Publicerad 17 oktober 2019
I Kungsbacka har man startat upp en grupp för biologiska barn som växer upp i familjer som är familjehem. Träffarna har hittills varit mycket uppskattade och ungdomarna önskar att få träffas oftare.

Det har under en längre tid efterfrågats en möjlighet för biologiska barn som växer upp i familjer som är familjehem att kunna träffas och utbyta erfarenheter och stötta varandra. I Kungsbacka drog en sådan verksamhet i gång efter årsskiftet – och gensvaret har inte låtit vänta på sig.

– De vill träffas oftare. Förra terminen hann vi bara med två träffar och den här terminen blir det nog bara en träff, berättar Siw Hagen, familjehemssekreterare i Kungsbacka kommun, som leder träffarna.

Konceptet är enkelt, man träffas under avslappnade former och lagar mat tillsammans och under tiden hinner man prata om sina erfarenheter av att dela sina föräldrar med ett placerat barn och hur man känt kring det.

– De biologiska barnen blir ofta bortglömda i sådana här sammanhang, men även de kan behöva träffa andra som är i liknande situationer. De som har deltagit i den här gruppen har tyckt att det har varit väldigt givande de tillfällen som vi har träffats, säger Siw Hagen.

Hon hoppas att kunna få med några fler ungdomar till höstens träff, där man förväntas bli kring 10 stycken från yngre tonåren och uppåt.

Föregående Nästa