Gratis biovisning av Fosterfamiljen i Malmö

Fosterfamiljen är en dokumentär om ett biologiskt barns uppväxt i en fosterfamilj på 80 och 90-talet, men även fosterföräldrarnas och fosterbrors upplevelser. Den visas på bio Panora Malmö den 24 oktober kl 18:00.

Publicerad 11 oktober 2022

Julia har alltid berättat om sin uppväxt som biologiskt barn i en fosterfamilj som en lycklig tid. Men något skaver. I Fosterfamiljen följer vi regissören Julias resa tillbaka i tiden där hon tillsammans med föräldrarna Ewa och Lennart och fosterbarnet Patrik berättar om omskakande händelser som förändrade deras liv för över trettio år sedan.

Barnen står i centrum i denna berörande, varma och händelserika dokumentär om ett system där man får älska, men inte för mycket.

Panelsamtal
Visningen följs av ett panelsamtal om familjehemsvården och hur den ser ut idag.
De som är med i panelen är Julia Dinome - regissör av Fosterfamiljen, Sara Skoog - psykoterapeut på Rädda Barnen, Niina Stenander - ordförande i FaCO (Familjevårdens Centralorganisation) och Caroline Hammargren - Ambassadör för Knas Hemma.

Fri entré!
Filmen visas på Panora Malmö den 24 oktober kl 18:00. Biljett bokas i förväg via Panoras biljettsystem och måste hämtas ut senast en halvtimme innan visningen börjar.

Biovisningar i höst
Fosterfamiljen kommer visas på biograf under oktober och november för att sedan visas på SVT. Mer information finns på Dinomefilm.

Fosterfamiljen

Regissör: Julia Dinome
Producent: Petra Jönsson
Utgivningsår: 2022
Speltid: 62 min

Producerad av Kärnfilm i samproduktion med SVT. Med stöd från Svenska Filminstitutet, Film Stockholm, Konstnärsnämnden, Region Halland.

Trailer: www.youtube.com
Biljetter: www.panora.se
Facebook: Friis Frame - Panora

Föregående Nästa