Nu lyfter vi familjehemsvården!

​Vi vill lyfta det arbete som tusentals engagerade människor gör varje dag för att barn, unga och vuxna ska få en tryggare tillvaro.

Publicerad 22 september 2018

För 14 år sedan blev vi familjehem för första gången. Resan som vi gjort har varit en berg- och dalbana. Vi har lärt oss otroligt mycket men har även fått se samhällets baksida. Det fungerar inte alltid som man skulle önska.

Under åren har vi träffat många fantastiska människor som gör allt och lite till varje dag för att barn, unga och vuxna ska känna sig trygga och få rätt hjälp och stöd. Ett arbete som inte är helt lätt alla gånger. Tyvärr så får man inte läsa så ofta om dessa underbara människor i media. Det vill vi ändra på!

Vi vill lyfta det arbete som föräldrar, medföräldrar, socialsekreterare och andra som finns runt omkring, gör varje dag, dygnet runt, 365 dagar om året.

Genom olika artiklar vill vi berätta om eldsjälar, spännande metoder och intressanta projekt som pågår runt om i landet för att bl.a. familjehemsvården ska bli bättre men också hur man kan arbetar med förebyggande insatser genom att erbjuda stöd i olika former till föräldrar, barn och unga.

Hoppas ni vill vara med oss. Tillsammans gör vi skillnad för tusentals barn, unga och vuxna varje dag!

Föregående Nästa