Jag står kvar även när det blåser, det lovar jag

Många känslor och tankar som snurrar i ditt huvud, kompisar, din mamma, skolan och framtiden. Ibland blir det för mycket och bägaren rinner över.

Publicerad 9 mars 2020

Du är arg, jättearg. Jag är den sämsta mamma man kan ha, du hatar mig. Jag bryr mig inte om dig, du vill flytta någon annanstans. Din kompis mamma tycker minsann att jag är knäpp och du får flytta dit om du vill säger hon. ALLA tycker att jag är dum i huvudet!

Jag står i vägen för ytterdörren. Du ska minsann dra och jag ska inte bry mig. ”Jag gör som jag vill”, säger du.

Du är arg på mig och hela världen, men mest mig. Det var jag som sa nej just då. Ett nej som gjorde att bägaren rann över. Du hade många planer under veckan som inte blev som du tänkt, det blev för mycket helt enkelt.

Du skriker åt mig och fäktar med armarna. Försöker knuffa undan mig, jag står ju i vägen. ”Flytta på dig”, skriker du. Jag får heta alla möjliga namn, det sårar, men jag vet att det egentligen inte är mig du är arg på. Det var bara ”mitt fel” att bägaren rann över.

Det är svårt att veta hur jag ska bemöta dig när du är så arg. Jag är rädd att du ska göra dig illa. Du har gjort farliga saker tidigare. Du bryr dig inte om nått just nu. ”Låt mig va, du fattar ju ingenting, du förstör hela mitt liv”, skriker du.

Jag står kvar och försöker vara lite neutral men ändå visa att jag står kvar och finns här. Just nu är jag inte värd skiten under skorna. Jag får intala mig många gånger att det inte är mig du är arg på men jag är ledsen inombords. Efter en dryg timme i hallen så ger du upp, springer upp för trappan till ditt rum och slår igen dörren med en hård smäll. Den natten sover jag på soffan. Jag vet inte om du tänkt sticka när vi gått och lagt oss.

Det tar några dagar innan vi kan prata om det. Jag är arg och ledsen. Jag vet att det inte är mig du är arg på egentligen, men jag får ta din ilska. Orden du skrek sårade.

Men jag är den vuxne och få således vara den som lirkar och sopar framför dig för att du ska få vila och komma tillbaka till den goa tjej som du är. Du säger förlåt.

Jag vet att det kommer att hända igen, ibland kan jag se att något byggs upp, ibland kommer det som en blixt från klar himmel. Det är oftast jag som får ta emot din ilska. Kanske känner du att jag alltid står kvar även om du hatar mig ibland…

Föregående Nästa